Családbarát ügyintézés

Kedves Anyukák és Apukák!

Lehet, hogy kevesen ismerik azt a már 6 éve létező jogszabályt, mely szerint az újszülött csecsemőnek is szükséges személyi igazolványt készíttetni.
Erre abban az esetben van szükség, ha útlevelet nem igényeltek a babának.

Hogyan vágjanak bele ebbe?

Az igény elindítására lehetőség adódik már a kórházban, a születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya igénylésével egyidejűleg. Egy igénylőlap kitöltése és a kórházban az újszülöttről készített fotó szükséges hozzá. Valamint a szülök személyes megjelenése, hiszen ez a feladat másra át nem ruházható. Ezt követően az anyakönyvi hivatal továbbítja az igényt a KEKKH felé, itt nincs ezen kívül semmi tennivalójuk. Végül postai úton érkezik meg az igazolvány, ezért fontos a helyesen megadott értesítési cím az igénylőlapon. Tapasztalatunk az, hogy az ügyintézés kerületenként és kórházanként változó lehet. A kórházban már időben érdeklődjenek, mert van rá lehetőség! Fontos, hogy ezzel tisztában legyenek, ugyanis előfordul, hogy az ott dolgozó nem ismeri ezt a lehetőséget!

Mi történik ha erre nem kerül sor a kórházban?

Amennyiben később történik a személyi igazolvány igénylése, akkor mindkét szülőnek együttesen kell megjelennie a babával együtt a KEKKH-nál.
Bővebb információt erről itt olvashatnak: Link

A BabaTB igyekszik minden újszülött okmánnyal és pénzbeli ellátás igényléssel (CSED, GYET, GYED, GYES, anyasági támogatás) kapcsolatosan segíteni. Tanácsot ad az Önök számára az elérhető családi adókedvezmény, friss házasok adókedvezménye és más állami támogatások kérdéseiben, hogy elérhetővé váljon az Önök számára a lehető legtöbb juttatás!

Az Önök döntése, hogy a kisbabájuk születését követő időszakot a család meghitt együttlétben tudja átélni úgy, hogy közben az újszülött jövetelével együtt járó társadalombiztosítási papírok, ellátások intézése ne okozzon plusz terheket. Kényelmes és profi ügyintézés Anyának, Apának és a családnak! Anyakönyvi kivonat, Lakcímkártya TAJ kártya Anyasági támogatás Családi pótlék Terhességi- Gyermekágyi segély Gyermekgondozási díj (GYED) Gyermekgondozási segély (GYES) Gyermekgondozási támogatás (GYET) Babakötvény Egyéb TB ügyintézés, tanácsadás Bízza szakértelmünkre! A BabaTB mindezt elintézi Ön és családja helyett! A zsúfolt hivatalokban eltöltött ácsorgást váltsa fel a babaszoba illatára, kisbabája mosolyára! A BabaTB vállalkozás szakképzett csapata segít Önnek és családjának!

BabaTB – biztonság és öröm, ha bővül a család!

babatb Hirdetés kialakítása